Lindelaan 1, 8453 JD te Oranjewoud

Omschrijving

HEK OP BAKSTENEN DAM. Dubbel smeedijzeren hek met spijlen uit de tweede helft van de 19e eeuw, gevat in twee gecanneleerde pijlers met vlakke bovenzijde en op 6-zijdige sokkel met twee vleugelstukken met identieke spijlen. De vleugelstukken worden aan weerszijden geflankeerd door een slanke gecanneleerde pijler met voluutvormig smeedijzeren zijstuk. Deze pijlers zijn - afgezien van hun doorsnede - identiek aan de eerder genoemde pijlers. Het hek is geplaatst op de as van de aanleg aan de Lindelaan aan de oprit naar de overtuin op een gele bakstenen 18e- of vroeg 19e-eeuwse dam, waarvan de keermuren boogvormig uitzwenken.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Hek