Lindelaan 1, 8453 JD te Oranjewoud

Omschrijving

BAKSTENEN MUUR MET DRUIVENKAS. Deels gele en deels rode bakstenen muur in de NW-hoek van de overtuin met aan de NO-zijde een in gele baksteen opgetrokken druivenkas gedekt met een dubbele rij glazen. De achtermuur van de kas, die uit het begin van de 19e of wellicht uit de 18e eeuw dateert, bevindt zich aan de noordzijde; de toegangsdeur is aan de korte oostzijde gesitueerd. De kas gaat aan de westzijde over in een bakstenen muur, die in een flauwe en twee scherpe hoeken en in ruime curven in zuidelijke richting voert. De muur is deels bepleisterd en van een deels bepleisterde ezelsrug voorzien.

Wellicht houdt het curieuze verloop van de muur, die uit de 19e eeuw dateert, verband met de 19e-eeuwse aanleg ter plekke; een fragment van de muur verloopt evenwijdig aan een aangrenzende 19e-eeuwse eikelaan.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuinmuur