Bij Peppelkade 22, 3992 AK te Houten

Omschrijving

TOEGANGSHEK MET TWEE HEKPIJLERS aan het oostelijk eindpunt van de centrale zichtas. De pijlers zijn uitgevoerd in baksteen en zijn voorzien van een gepleisterde plint. Aan de voorzijde bevindt zich op elke pijler een langwerpig casement met daarboven natuurstenen plaat met respectievelijk het opschrift HEEM (links) STEDE (rechts). De pijlers worden aan de bovenzijde door geprofileerde hardstenen dekplaten afgedekt, waarop laat 19e-eeuwse siervazen. Tegen de pijlers is aan de binnenzijde een siersmeedijzeren hekwerk aangebracht in laat 17e-eeuwse vormen, bestaande uit een dubbel draaihek met aan weerszijden zijstukken. De hekpijlers waren versierd met de wapens Van Velthuysen en De Graeff.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen