459731 - Tweede Gemeentelijke Gasfabriek
's-Gravenhage AP 635
Trekvlietplein 1, 2516 AZ te 's-Gravenhage

Omschrijving.

Smeedijzeren hekwerk tussen bakstenen pijlers uit 1905-1907 met twee inrij- en twee voetgangerspoorten, gesitueerd bij de hoofdingang ter weerszijden van de portiersloge. De smalle voetgangerspoorten zijn direct tegen beide zijgevels van de portiersloge aangebracht; de inrijpoorten met ieder twee naar binnen draaiende smeedijzeren hekwerken zijn weer ter weerszijden van de voetgangerspoorten gelegen. De bakstenen pijlers tussen de vaste en draaiende hekken zijn voorzien van hardstenen plintafdekkingen en banden alsmede hardstenen beëindigingen waarop bij vier pijlers sierlantarens zijn geplaatst. In het smeedijzer van de hekken zijn geometrische Art Nouveau motieven toegepast. Tussen de pijlers rusten de vaste hekwerken op gemetselde balustraden met hardstenen beëindiging. Waardering.

Hekwerk van belang als onderdeel van het complex van de voormalige Tweede Gemeentelijke Gasfabriek.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Hek Hekwerk met inrij- en toegangspoorten