491931 - Tuingebouwcomplex
Amsterdam R 6204
Zandpad 3, 1054 GA te Amsterdam

Object-omschrijving

Op een rechthoekige plattegrond in eclectische trant gebouwde bakstenen TUINMANSWONING bestaande uit één bouwlaag. Het schilddak, boven een uitkragende houten daklijst met sierkorbelen, is voorzien van een bakstenen en gepleisterde verhoogde dakopbouw met een boogvenster en door roeden onderverdeelde ruitvormige vensters. Boven op het flauw hellende zadeldak een gietijzeren windvaan met daarin aangegeven het bouwjaar 1853. De ingang bevindt zich aan de tuinzijde. De gevel aan het Zandpad is voorzien van drie boogvensters met houten luiken. De bovenlichten zijn voorzien van een vorktracering. Tussen de vensters rozetankers. De woning is vanaf het Zandpad toegankelijk via de rechts gelegen houten poort.

Waardering

Voormalige in gave staat verkerende tuinmanswoning van typologisch en cultuurhistorisch belang als onderdeel van het tuingebouwen-complex behorend tot de oorspronkelijke pre-stedelijke bebouwing aan het Zandpad.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Dienstwoning(K) Tuinmanswoning(K)

ria