Rottevalle D 211
Bij Buorren 42, 9221 TC te Rottevalle
Bij Buorren 44, 9221 TC te Rottevalle

Inleiding

De TUINMUUR verbindt het complex van de gereformeerde kerk en pastorie onderling en smeedt deze tot een eenheid. De muur is niet op de ontwerptekeningen aangegeven maar werd tijdens de bouw gerealiseerd.

Omschrijving

Halfsteens muurtje in rode bakstenen, afgesloten met een rollaag; aan de uiteinden vierkant opgemetseld tot hekstijlen. Tussen deze hekstijlen en op de rollaag rustend, een ijzeren buis. Oorspronkelijk bevonden zich tussen de gemetselde hekstijlen houten draaihekken.

Waardering

De tuinmuur voorlangs de kerk en de pastorie is gerealiseerd in 1937 en is van architectonisch belang:

- als contemporaine erfscheiding,

- als essentieel onderdeel van het complex als erfscheiding tussen het complex en de openbare weg,