Rijswijk A 3835
Rijswijk A 3843
Julialaantje 10, 2282 NW te Rijswijk
Julialaantje 8, 2282 NW te Rijswijk

Omschrijving

In oorsprong vroeg-18de-eeuwse DIENSTWONING ANNEX WAGENSCHUUR behorende tot het complex "Welgelegen". Links van de dienstwoning staat de wagenschuur die thans (1998) als woning bestemd is. De één bouwlaag hoge dienstwoning en wagenschuur zijn op rechthoekige grondslag in baksteen opgetrokken en worden door vier, deels met rode en bruine pannen gedekte schilddaken overkapt. De voor-, achter- en zijgevel hebben een onregelmatige indeling. Omstreeks 1830 werd de wagenschuur verbonden met de toen gebouwde oranjerie. De achtergevel en het interieur van de wagenschuur zijn tijdens een verbouwing in 1997 ingrijpend gewijzigd.

De DIENSTWONING ANNEX WAGENSCHUUR behorende tot het complex "Welgelegen" is van algemeen cultuur- en architectuurhistorisch belang vanwege de ouderdom, de relatie met de oranjerie, de ensemblewaarde en de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van het complex.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Dienstwoning(K) Dienstwoning(K4)