Rijswijk A 3846
Bij Julialaantje 2, 2282 NW te Rijswijk

FRUITMUUR.

Vermoedelijk midden-19de-eeuwse fruitmuur, opgetrokken uit rode handvormsteen in staand verband, voorheen een deel van de moestuin omsluitend. De muur heeft aan de noordzijde een recht verloop, aan de oostzijde heeft de muur een hoek en een rond verloop. Het ronde muurgedeelte is getrapt opgetrokken en is aan beide zijden voorzien van in kruisverband gemetselde steunberen. Vermoedelijk heeft tegen het meest westelijke muurdeel een verwarmingselement gestaan dat de muur gedeeltelijk verwarmde.

FRUITMUUR van algemeen cultuur- en architectuurhistorisch belang vanwege de ouderdom, het karakteristieke materiaalgebruik, de doelmatige vormgeving, de ensemblewaarde en de functioneel-ruimtelijke relatie met de overige onderdelen van het complex.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Fruitmuur