Rijswijk A 3838
Bij Julialaantje 4, 2282 NW te Rijswijk

TOEGANGSHEK VOOR VILLA ELISE.

Voor Villa Elise aan de weg geplaatst midden-19de-eeuws toegangshek, bestaande uit twee slanke gietijzeren kolommen voorzien van cannelures waartussen twee draaibare vleugels, opgebouwd uit regels en spijlen bekroond door kroonachtige elementen. In 1994 zijn twee spijlen met krulbekroning toegevoegd om het hekwerk te verbreden. Aan weerszijden van de hekpijlers een vleugelstuk.

TOEGANGSHEK van algemeen cultuur- en architectuurhistorisch belang vanwege de ouderdom, het karakteristieke materiaalgebruik, de ensemblewaarde en de functioneel-ruimtelijke relatie met de overige onderdelen van het complex.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Hek