506974 - Boerderijcomplex
Oudega E 62
Opperbuorren-West 1, 9216 VM te Oudega

Omschrijving

Haaks tegen de Noord-oostelijke hoek van de boerderij aangebouwde kleine BIJSCHUUR, vermoedelijk ook daterend van omstreeks 1856 doch na 1918 verleng en met kleine steunberen versterkt. Gebouw op rechthoekige plattegrond, opgetrokken uit gele baksteen en gedekt door een rieten afgewolfd schilddak met uileborden (zwanen); windveren. In de westelijke kopgevel een opgeklampde staldeur, in de noordgevel vierkante stalramen; in de zuiderlijke topgevel een rond raam met gietijzeren tracering en een (niet-oorspronkelijke) deur in oud kozijn met drieruits zijlicht; ernaast rond venster met gietijzeren tracering.

Waardering: BIJSCHUUR van belang: - vanwege ouderdom en bouwgeschiedenis, - vanwege de visuele (en vroeger ook funtionele) relatie met de andere complexonderdelen.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Bijschuur

Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M)