Cuneraweg 422, 3911 RW te Rhenen

KOETSHUIS.

In 1887 gebouwd koetshuis met koetsierswoning in Hollandse neo-renaissance stijl. Het symmetrisch opgezette, één bouwlaag hoge pand op rechthoekige grondslag is opgetrokken uit machinale rode baksteen en wordt overkapt door twee, haaks op elkaar staande, schilddaken die met blauwe kruispannen zijn gedekt. De voor- en achterzijde (noord en zuid) van het pand zijn voorzien van risalerende trapgevels waarin twee dubbele deuren met bewerkt hang- en sluitwerk en waarboven zich een getoogd 6-ruitsschuifvenster met luik bevindt. De voorgevel heeft een symmetrische opzet, de andere gevels hebben een onregelmatige venster- en deurindeling. Aan de rechterzijde (west) van het koetshuis bevindt zich de koetsierswoning, aan de linkerzijde (oost) opslagruimte.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Koetshuis(L)