Cuneraweg 426, 3911 RW te Rhenen

TUINMANSWONING MET MUURKAS.

Woning in chaletstijl uit 1890 op L-vormige plattegrond. Het huis heeft één bouwlaag met zolderverdieping en is gedekt onder een samengesteld schilddak met rode en blauwe pannen, dat voorzien is van overstekken en windveren. De gevels hebben een niet regelmatige venster- en deurindeling. De vensters zijn deels voorzien van luiken. De zolderverdieping wordt gesierd met vakwerk. De hoofdingang bevindt zich in de voorgevel (zuid). De schuur uit ca. 1963 aan de achterzijde van het huis, komt voor bescherming niet in aanmerking. Tegen de oostgevel is, ten tijde van de bouw van het huis in 1890, een muurkas op rechthoekige plattegrond gebouwd. De muurkas is gebouwd op een bakstenen plint met een rollaag en werd waarschijnlijk omstreeks 1954 wat ingekort. Op de plint staan (thans) vijf grote oplegramen die tegen de muur van het huis zijn bevestigd. In de houten kozijnen van deze ramen, die van een geschulpte decoratie zijn voorzien, zijn drie T-profielen (één raam heeft twee T-profielen) geplaatst waartussen groen glazen plaatjes zijn gezet. In de noordgevel bevindt zich een opgeklampte toegangsdeur. In de kas is een bakstenen kribbe gebouwd waarin thans twee druivenbomen staan. De muurkas bevindt zich in een slechte staat.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Tuinmanswoning(L)
Nee Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Kas(L)