Cuneraweg 426, 3911 RW te Rhenen

KAS.

Kas uit ca. 1890 op rechthoekige plattegrond. De kas heeft een bakstenen borstwering met natuurstenen afdekking, waarboven de wanden zich voortzetten in een ijzer- en glasconstructie. De topgevels aan de noord- en zuidzijde en het zadeldak zijn eveneens opgetrokken in ijzer en glas. In de noordgevel bevindt zich de entree tot de kas, bestaande uit een deur waarin een venster dat door ijzeren T-profielen geleed wordt. Door middel van drie halfronde, met cirkels gedecoreerde, smeedijzeren bogen, wordt de kas wordt onderverdeeld in drie segmenten. Onder de middelste boog is een glazen tussenwand, waarin twee deuren, geplaatst. In de kas zijn een aantal bakstenen kribben van diverse hoogte en formaat gebouwd, tevens staan in de kas kribben op staanders. Op de dakschilden liggen houten rolluiken die over ijzeren staafjes geleid kunnen worden. De kas bevindt zich thans in een slechte staat.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Kas(L)