Cuneraweg 428, 3911 RW te Rhenen

BOERDERIJ.

In het westen van de aanleg gelegen langhuisboerderij uit ca. 1900. De in baksteen opgetrokken boerderij op rechthoekige grondslag heeft een gepleisterde plint en wordt overkapt door een met rode en blauwe pannen gedekt zadeldak met overstek en gesneden windveer. De voorgevel (zuid) heeft een symmetrische indeling. In de linker zijgevel (west) zijn enkele steunberen aangebracht en bevindt zich de ingang. De noord-, oost- en westgevel hebben een niet regelmatige venster- en deurindeling. De vensters zijn deels voorzien van luiken. De bij de boerderij gebouwde schuur met veestalling uit ca. 1950 komt niet in aanmerking voor bescherming.

Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Langhuisboerderij