Bij Cuneraweg 420, 3911 RW te Rhenen

ZONDAGSSCHOOL.

In 1907 gebouwde zondagsschool, gelegen ten oosten van het huis Prattenburg. Het schoolgebouwtje is opgetrokken in machinale baksteen en heeft een gele baksteendecoratie in de rollagen. Het één bouwlaag hoge schooltje op rechthoekige grondslag wordt overkapt door een met riet gedekt zadeldak met overstek, dat gesteund wordt door twee houten kolommen. Het zadeldak is voorzien van een windveer met in- en uitgezwenkte motieven en een dito makelaartje. De zijgevels zijn voorzien van uitgemetsel de muurpenanten. In de zuidgevel bevinden zich twee gevelopeningen voorzien van luiken, waarboven een rondvenster. De kapel-achtige school heeft in het park een ornamentele waarde.

Ja Cultuur, gezondheid en wetenschap Onderwijs en wetenschap Schoolgebouw Zondagsschool

Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Zondagsschool