Bij Cuneraweg 420, 3911 RW te Rhenen

FAMILIEGRAF.

Familiegraf uit 1890, gebouwd voor de familie van Asch van Wijk, gelegen in het Prattenburgse Bos. Het uit machinale baksteen opgetrokken, één bouwlaag hoge graf heeft een rechthoekige plattegrond en wordt overkapt door een overstekend zadeldak dat thans gedekt wordt met bitumen. De symmetrisch opgezette voorgevel heeft een met ezelsruggen afgedekte, getrapte en verhoogde middenpartij. De entree is aan weerszijden van overhoekse steunberen voorzien. Boven de entree een van band- en rolwerk voorziene gedenkplaat waarin de inscriptie: 'Want indien wij geloven dat Jezus/gestorven is en opgestaan alsoo zal/ook God degenen die ontslapen zijn in/Jezus, weder brengen met hem/Thess. IV. 14'. Boven de entree bevindt zich een Latijns kruis. Het interieur is voorzien van twaalf graven, waarvan er thans nog vijf open zijn. De grafnissen en het voorportaal zijn gewelfd. Het grafterrein wordt afgesloten door een eenvoudig smeedijzeren hekwerk daterende uit ca. 1900, bestaande uit twee ijzeren kolommem waartussen twee draaibare vleugels met spijlen en regels.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Bijgebouw

Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Familiegraf