Ruinerwold M 18
Bij Haakswold 8, 7961 LE te Ruinerwold

Bijschuur geplaatst ten oosten van de boerderij en gebouwd in een ambachtelijk-traditionele stijl.

Omschrijving

Bijschuur op rechthoekige grondslag en opgetrokken in baksteen en voor wat betreft het achterste gedeelte in hout; het geheel gedekt door een zadeldak. Het voorste gedeelte (stookhok) gedekt met kruispannen; de rest met riet. Schoorsteen in de nok. De topgevel is asymmetrisch met links twee zes-ruits vensters en rechts een deur met twee-ruits bovenlicht. In de top een roosvenster en een windveer met makelaar. Zijgevels met stalvensters en mestdeuren. De oostelijke zijgevel heeft onder meer een hoog en een laag geplaatst luik.

Motivering

Bijschuur van cultuurhistorisch, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang als essentieel onderdeel van het boerderijcomplex.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Bijschuur

Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Herenboerderij