Meppel N 489
Bij Broekhuizen 14, 7965 AB te Broekhuizen

Inleiding

Evenwijdig aan de boerderij gelegen bijschuur gebouwd in 1896 in een sobere eclectische stijl en gebruikt als stookhok en jongvee-schuur.

Omschrijving

In baksteen opgetrokken langgerekt gebouw gedekt door een zadeldak belegd met tuile du nord; schoorsteen met kap. Topgevel met overstekende windveer voorzien van decoratief snijwerk rustend op opengewerkte klossen; rechtgesloten vier-ruitsvensters en een rondboogvenster in de top. Zijgevels met twee-ruitsvenster en aan de noordzijde een loopdeur; gootlijst op opengewerkte klossen. In sprong een rondvenster. Zijgevels met loopdeuren en getoogde gietijzeren stalvensters. Het achterste gedeelte was van oorsprong in hout opgetrokken maar is nu opgemetseld.

Essentieel onderdeel van het complex.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Bijschuur