Ambt-Almelo A 7252
Ambt-Almelo A 7254
Ambt-Almelo A 7253
Bij Vriezenveenseweg 122, 7602 AK te Almelo
Vriezenveenseweg 124, 7602 AK te Almelo
Vriezenveenseweg 126, 7602 AK te Almelo

Omschrijving

Het gebouw met de PAARDESTALLEN is over één bouwlaag opgetrokken op een rechthoekige plattegrond onder een zadeldak met antracietgrijze Hollandse pannen en overstekende goten. De gevel van rode baksteen gaat aan de straatkant over in een muur met rondboog poortdeur, die de bocht van de straat volgt.

Rechts in de straatgevel (W) is een garagedeur toegevoegd, links onder de goot zesruits vensters. In de eindgevels (N en Z) een dubbele deur op de begane grond en een twintigruits venster en twee drie ruits vensters op de verdieping. De oostgevel is voorzien van een zesruits venster en garage- en staldeuren, waarvan het omringende metselwerk sporen van wijzigingen draagt.

Waardering

Het gebouw met de paardestallen is van cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege:

- de ruimtelijke en functionele samenhang met de kazerne en dienstwoningen

- de hoekoplossing met de muur en de geleding van de straatgevel