Inleiding

Voormalige MARECHAUSSEEKAZERNE met VIER DIENSTWONINGEN en PAARDESTALLEN uit 1937, ontworpen door Gemeentewerken Almelo.

De vensters en deuren in de westelijke zijgevel en de achtergevels van de dienstwoningen zijn gewijzigd.

In het gebouw met de paardestallen bevinden zich nog paardeboxen en drinktroggen. Met het veranderen van de stallen in garages zijn in de gevels garagedeuren toegevoegd.

Omschrijving

De voormalige kazerne en de dienstwoningen zijn ondergebracht in één L-vormig bouwvolume. Het complex staat aan de splitsing van de Vriezenveenseweg en de Oude Vriezenveensweg waar een pleintje gevormd is.

Waardering

Het complex met de marechaussekazerne, dienstwoningen en de paardestallen is van cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege:

- de kenmerkende typologie van een marechaussekazerne

- de karakteristieke jaren dertig bouwstijl