Haaksbergen P 457
Bij Enschedesestraat 188, 7481 CT te Haaksbergen
Bij Enschedesestraat 190, 7481 CT te Haaksbergen

Omschrijving

Driebeukige houten SCHUUR op gemetselde basis onder asymmetrisch aan de westzijde geknikt zadeldak dat met rode Muldenpannen is gedekt. De noord- en zuidgevel hebben beschoten geveltoppen. De grote inrijdeuren in de noordgevel worden geflankeerd door tweeruits zijlichten. In alle gevels verschillende eenvoudige staldeuren en gewijzigde vensters. De spreuken zijn op de gebintbalken in het vrijwel ongewijzigde interieur ingekrast.

Houten schuur van cultuurhistorisch en stedenbouwkundig belang vanwege:

- de op de gebintbalken aanwezige spreuken die verwijzen naar de regeringsmaatregelen op het gebied van de landbouw ten tijde van de Eerste Wereldoorlog

- de ruimtelijk-functionele samenhang met de boerderij

- de redelijke mate van gaafheid