507741 - Stepelerveld
Haaksbergen P 1308
Bij Stepelerveldweg 50, 7482 SC te Haaksbergen

Het TOEGANGSHEK markeert het begin van de oprijlaan naar hoeve Het Stepelerveld.

Het hek bestaat uit twee bakstenen pijlers, waartussen twee aan de bovenzijde concave smeedijzeren vleugels en aan weerszijden twee concave hekken afgesloten door een wang. De vierkante bakstenen hekpijlers rusten op een gestuct basement. De afgeschuinde hoeken worden aan de boven- en onderkant afgesloten door een natuurstenen element. De kolommen worden bekroond door een zandstenen fantasiekapiteel - met consoles als beeldelementen - waarboven aan iedere zijde een rondboog met boogtrommel in reliëf geplaatst is. Smeedijzeren sierornamenten bekronen het fantasiekapiteel. Ook het hekwerk is voorzien van smeedijzeren siermotieven, waarbij enkele details en de gehele bovenzijde zijn beschilderd met goudverf. De hekken zijn aan de onderzijde iets ingekort.

Het toegangshek is van cultuur- en architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege:

- \tde functionele en ruimtelijke relatie met de overige onderdelen van het boerderijcomplex