Ambt-Delden I 1892
Ambt-Delden I 1891
Bij Twickelerlaan 21, 7495 VG te Ambt Delden

Omschrijving

De SCHUUR is vanuit een rechthoekig grondplan opgetrokken in bruine baksteen onder een afgewolfd met zwarte Hollandse pannen gedekt zadeldak. Net als bij de boerderij zijn de gevels gedecoreerd met horizontale sierbanden en strekken van geelbruine baksteen. De overstekende kap heeft eenvoudige windveren. Het middenrisaliet aan de voorgevel (Z) heeft evenals de geveldelen aan weerszijden een beschoten top. In het middenrisaliet inrijdeuren onder een segmentboog tussen getoogde zesruits vensters. Onder het beschot in de geveltop een gemetselde zaagtandlijst. Aan weerszijden van het risaliet aan elke kant twee vierruits vensters onder segmentbogen.

De staldeuren in de zijgevels (O en W) van de schuur reiken tot de dakrand en worden afgewisseld door getoogde vensters met sierroedenverdeling en kleine vierruits vensters.

Schuur van cultuur- en architectuurhistorisch belang vanwege:

- de stilistische samenhang met de boerderij