Ambt-Delden B 2226
Schievenweg 3, 7495 VN te Ambt Delden

Omschrijving

Kleine BOERDERIJ VAN HET HALLEHUISTYPE opgetrokken in bruine baksteen onder een afgewolfd zadeldak met rode Hollandse pannen en eenvoudige windveren. Op de nok en in het zuidelijke dakschild gemetselde schoorstenen. In de voorgevel (Z) van het woonhuisgedeelte een opgeklampte deur met zesruits bovenlicht. Boven de ingang een natuurstenen plaat met in reliëf de naam Veldmeier. De twintig- en negenruits schuifvensters op de begane grond zijn afgehangen met luiken in de Twickelkleuren zwart en wit. Het halfronde zoldervenster onder het wolfeind heeft een radiale roedenverdeling. In de zijgevels (O en W) van het woonhuisgedeelte kleine getoogde vensters met Twickelluikjes. De keukendeur en vensters in de zuidgevel zijn vernieuwd. In de oostgevel getoogde staldeuren en vensters met sierroedenverdeling.

Centraal in de achtergevel (N) een iets terugliggende baander tussen gietijzeren vensters en opgeklampte staldeuren onder rondbogen met witte aanzet- en sluitstenen.

Inwendig verkeert de tegelkamer in oorspronkelijke staat met betegelde wanden, haardpartij met zwarte gemarmerde schoorsteenmantel en in de originele kleuren van Twickel gebeitste kasten en paneeldeuren.

Waardering Kleine boerderij van het hallehuistype behorend bij Twickel van cultuur- en architectuur-historisch belang vanwege:

- de historisch-functionele relatie met het landgoed Twickel

- de voor Twickel karakteristieke typologie en vormgeving