507839 - Hof den Berg
Bij Kapelseweg 61, 4481 PD te Kloetinge

Inleiding

Evenwijdig achter het woonhuis geplaatste bakhuis annex zomerhuis oprechthoekige plattegrond, welke gelijktijdig met het woonhuis is gebouwd en stilistisch hiermee een eenheid vormt.

Omschrijving

Geheel uit roodbruine machinale baksteen in kruisverband opgetrokken gevels op een zware, gepleisterde plint. Rondom zijn de gevels voorzien van decoratief metselwerk in de vorm van gele baksteen in banden en strekken. De voor- en achtergevel worden afgesloten door geprofileerde bakgoten op ojiefvormige klossen. De plaatsing van de klossen is aangepast aan de plaatsing van de ramen waardoor deze onregelmatig is. De topgevels bezitten dakoverstekken met windveren op geprofileerde klossen. Het gebouw is voorzien van een zadeldak met overstekken op geprofileerde klossen en gedekt met gesmoorde kruispannen.

Waardering

Bakhuis annex zomerhuis van algemeen belang als functioneel en karakteristiek onderdeel van het complex.

Nee Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Zomerhuis
Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Bakhuis