Inleiding

Dwarsdeelboerderij met losse leden opzet, omstreeks 1890 gebouwd in ambachtelijk-traditionele trant waarbij in het metselwerk karakteristieke, laat negentiende eeuwse decoraties zijn toegepast. De situering van de gebouwen onderling is karakteristiek voor Midden-Zeeland: het bakhuis/zomerhuis evenwijdig achter de woning. De wagenschuur werd dwars, naast de oostelijke kopgevel van de schuur geplaatst.

Het erf is niet betreden en de interieurs zijn niet bij de beoordeling betrokken.

Omschrijving

Door afmetingen, hoofdvormen en samenstellende onderdelen een zeer opvallend complex met voor de tijd van ontstaan kenmerkende decoraties. De gevels van de woning en de bakkeet zijn in baksteen uitgevoerd met sierbanden in gele steen waarin de negentiende eeuwse, neo-renaissance stijlinvloeden tot uitdrukking komen.

De wagenschuur is geheel uit hout opgetrokken en niet van decoraties voorzien.

Waardering

Boerderij van algemeen belang vanwege cultuur- en architectuurhistorische waarde en van belang voor het aanzien en karakter van de streek.