507839 - Hof den Berg
Bij Kapelseweg 61, 4481 PD te Kloetinge

Inleiding

Dwars op de openbare weg, rechts naast de schuur geplaatste, houtenwagenschuur onder een met pannen gedekt zadeldak, stilistisch behorend bij de dwarsdeelschuur.

Omschrijving

Volledig uit hout opgebouwde wagenschuur op rechthoekige plattegrond. Dewanden zijn geheel uitgevoerd in gepotdekselde, geteerde houten delen en evenals de dwarsdeelschuur voorzien van wit geschilderde hoeken en omlijstingen.

De langsgevel is grotendeels open uitgevoerd, slechts het rechtse gedeelte is een gesloten wand. De naar de straat gekeerde kopgevel bevat een inrijdeurstel met laag bovenlicht. De gevels worden afgesloten door en bakgoot op ojiefvormige klossen, de kopgevels door een overstek op geprofileerde klossen, met witte windveer. Het zadeldak is gedekt met rode groefpannen in halfsteensverband.

Wagenschuur van algemeen belang als functioneel en karakteristiek onderdeel van het complex.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Wagenschuur(M)