Ravelijn de Grenadier 2, 4461 DH te Goes

Inleiding

Als onderdeel van het Gereformeerde Kerk-complex in 1929 gebouwde kosterswoning. In tegenstelling tot de kerk en, in mindere mate, de pastorie, is de kosterswoning vrij zakelijk uitgevoerd. Door de situering op één van de hoeken van het terrein en de identieke materiaaltoepassingen als in de overige complexonderdelen vormt de kosterswoning een herkenbaar onderdeel van het geheel.

Omschrijving\t\t

Woonhuis van één bouwlaag hoog onder een zadeldak op een T-vormige plattegrond. De gevels zijn geheel uit roodbruine baksteen in vlaams verband opgetrokken waarbij de plint vrij onopvallend is uitgevoerd in min of meer gesinterde baksteen. De gevels bezitten sobere of vereenvoudigde ramen. De entree van de woning bevindt zich aan de noordwestzijde en is functioneel georiënteerd op de consistorie van de kerk. Het dak is gedekt met rode verbeterde hollandse pannen en is aan de stadzijde voorzien van een dakkapel.

Het interieur bevat geen beschermenswaardige elementen.

Kosterswoning van belang als functioneel en herkenbaar onderdeel van het kerkcomplex.