Bij Dorpsplein 1, 4574 RD te Zuiddorpe

Inleiding

Oostelijk van het entreepad tot de kerk, nabij de eerste kapel van de processiegang geplaatst, laat 19de eeuws grafmonument met een staand monument in fantasiestijl met kruis-bekroning voor de fam. Van Haelst-Thomaes.

Omschrijving

Geheel natuurstenen grafmonument bestaande uit een staande zerk met opschrift en decoraties waartegen een, op een sokkel verhoogde, liggende zerk is geplaatst. Het geheel is voorzien van een afscherming in de vorm van een smeedijzeren ketting tussen natuurstenen palen.

Waardering

Grafmonument van algemeen belang vanwege ensemblewaarde als visueel belangrijk element aan het dorpsplein, tevens van belang als karakteristiek complexonderdeel.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Grafmonument