Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
508095
Complexnummer
508090 - Title
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82707/164
Kadastrale aanduiding
Axel P 125
Bij Dorpsplein 1, 4574 RD te Zuiddorpe

Omschrijving

Inleiding

Vermoedelijk enige tijd na de bouw van de kerk aangebrachte afscheiding van het kerkterrein. Een vrij kleine deel van de afscheiding bevindt zich oostelijk van het entreepad van de kerk aan het Dorpsplein, westelijk van het entreepad vormt het de afscheiding met het Dorpsplein en de Hoofdweg Noord.

Omschrijving

De erfscheiding bestaat uit een lage gemetselde muur uit rode baksteen voorzien van een ezelsrugafdekking. De muur is in westelijke richting trapsgewijs aflopend zoals ook het terrein ter plaatse afloopt. Langs de Hoofdweg Noord is de muur voorzien van een sober ijzeren hek met spijlen.

Bij het entreepad naar de kerk zwenken de muren aan weerszijden van het pad naar binnen en worden afgesloten door kleine gemetselde kolommen.

Waardering

Erfscheiding van algemeen belang als functioneel en karakteristiek complexonderdeel. Als begeleiding van het kerkterrein langs Dorpsplein en Hoofdweg Noord van ensemblewaarde uit stedebouwkundig oogpunt.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 508090. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Muur(D)
Nee Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Hek

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1886
1900
globaal

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
n.v.t.
invloeden