Maasland I 118
Maasland, BY Westgaag 74

Inleiding

Achter op het erf, enigszins terzijde gelegen SCHUUR bestemd voor kleinvee in kern daterend uit de 18e-eeuw en onderdeel van het boerderijcomplex.

Omschrijving

Schuur op nagenoeg rechthoekige plattegrond onder een met oud-Hollandse pannen gedekt afgewolfd dak met aangekapte delen. Gevels met ankers; dubbele entreedeur in westgevel. Aanbouw onder een met oud-Hollandse pannen belegd afdak met kleine houten deur.

Waardering

Schuur van belang vanwege ouderdom, materiaalgebruik en vormgeving; tevens van belang als karakteristiek onderdeel van het boerderijcomplex en vanwege de historisch functioneel-ruimtelijke relatie met de boerderij.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)