508243 - Boerderijcomplex
Staphorst AR 5949
Heerenweg 5, 7955 PA te IJhorst

Omschrijving

BOERDERIJ VAN HET HALLEHUISTYPE met krimpen, opgetrokken in baksteen onder met Hollandse pannen bedekt zadeldak. Het zadeldak knikt waar het bedrijfsgedeelte is vergroot.

De voorgevel (W) heeft een verticaal beschot in de geveltop met aan de binnenzijde een rondboog. Op de nok een makelaar. De gevel heeft twee zesruits schuifvensters en in de top een ijzeren rosetvenster met vierpas. In de linkerzijgevel (N) een opgeklampte deur in het woonhuisgedeelte, staldeuren en stalvensters. In de rechterzijgevel (Z) twee ijzeren zesruits stalramen met segmentboog en in het bedrijfsgedeelte staldeuren en stalvensters.

Boerderij van algemeen architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege:

- de typologie