Bij Julianastraat 16, 4566 AG te Heikant

Inleiding

Groep van zeven kapellen of statiën, gelegen ten noord-oosten van de kerk en samen een processiegang voor St. Theresia vormend. De processiegang dateert uit 1934.

Omschrijving

De kapellen zijn uit metselwerk opgetrokken en bestaan uit een achterwand met een betonnen afdekking waarop een betonnen kruis is geplaatst. Tegen de achterwand is een reliëf aangebracht. Vóór de achterwand staan op de linker en rechter hoek schuin naar binnen gericht muurdammen welke met een soort borstwering aan de achterwand zijn verbonden. Over de muurdammen is een pergola-achtig element aangebracht.

Waardering

Processiegang van belang als karakteristiek onderdeel van het complex en als uitdrukking van het belang van dit kerkcomplex voor de regio.

Ja Religieuze gebouwen Kapel (F) Kapel(F1) Processiegang van zeven kapellen

Interbellum-architectuur