Inleiding

Complex bestaande uit een Rooms-katholieke kerk, een pastorie westelijk daarvan en een processiegang met statieën ten noord-oosten van de kerk.

Kerk en pastorie zijn in de jaren 1930/'31 gebouwd in Interbellum-architectuur naar ontwerp van architect F.B. Sturm uit Roosendaal, waarbij met name de architectuur van de kerk beïnvloed is door de Art Déco. De kerk is door middel van een gang met de pastorie verbonden. De processiegang met zeven kapellen voor de Heilige Theresia dateert uit 1934.

De kerk is een zwaar bakstenen gebouw in kruisvorm met hoek-fronttoren.

Uitwendig is de kerk zeer sober en zakelijk. De toren vormt een decoratief element. De forse bakstenen pastorie vertoont een levendige architectuur door diverse aan- en uitbouwen en variatie in goot- en kaphoogten. Aan de verbindingsgang tussen kerk en pastorie zijn twee samengetrokken vergaderkamers gelegen.

Waardering

Complex van kerk, pastorie en processiegang van algemeen belang vanwege cultuurhistorische en architectuurhistorische waarden van zowel exterieur als vooral ook interieur en als stijlvertegenwoordiger van zeldzaamheidswaarde.