509695 - Kerkelijk complex
's-Gravenstraat 167, 4567 AD te Clinge

Inleiding

Achter de kerk en pastorie bevindt zich een gebied met restanten van een Engelse landschapstuin, mogelijk nog daterend uit de periode van een eerdere bebouwing tot het midden van de 19de eeuw.

Tussen deze landschapstuin en de pastorie ligt de huidige pastorietuin, aan de noordzijde begrensd door een gemetselde tuinmuur. Oostelijk van de oorspronkelijke stijltuin werd de begraafplaats aangelegd. De overgang tussen de stijltuin en de begraafplaats wordt gevormd door een pad waaraan een oud baarhuisje is gelegen.

Omschrijving

De oorspronkelijke stijltuin bezit restanten van de aanleg. Aanwezig zijn nog een boogbruggetje over een verlande waterloop en een padenstelsel met een slingerend verloop. In de huidige pastorietuin staan een aantal grote, monumentale beuken.

Waardering

Tuin met beplanting van cultuurhistorische waarde als restant van mogelijk vroegere bebouwing en gebruik van het terrein en van ensemblewaarde.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuin

Landschapsstijl