509695 - Kerkelijk complex
Hulst K 395
Bij 's-Gravenstraat 167, 4567 AD te Clinge
Bij 's-Gravenstraat 169, 4567 AD te Clinge

Inleiding

Op de noordwestelijke hoek van de begraafplaats, achter de kerk gebouwd bakstenen baarhuisje op rechthoekige plattegrond, mogelijk vrijwel gelijk met de kerk gebouwd omstreeks 1876.

Omschrijving

Het kleine gebouwtje is opgetrokken uit rode baksteen op een gepleisterde plint. In de westelijke langsgevel bevinden zich twee eenvoudige deuren, in de tegenover liggende gevel twee stuks drieruits vensters. De noordelijke kopgevel is zeer sober uitgevoerd. De zuidelijke kopgevel ligt in een zichtas en is voorzien van een spaarveld, afgesloten door een klimmende tandfries in gele baksteen. In het midden van dit veld een rondboogvormig spaarveld, afgesloten door een boog van gele baksteen. Het gebouwtje is voorzien van een zadeldak, gedekt met rode hollandse pannen.

Baarhuisje van cultuurhistorische waarde en van waarde als onderdeel van het kerkcomplex.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Baarhuisje