Vorden E 802
Bij Wiersserallee 9, 7251 LH te Vorden

Omschrijving

KINDERHUISJE (B). KINDERHUISJE uit ca. 1890. Het huisje op vrijwel vierkante grondslag is opgetrokken uit verticale houten delen en wordt afgedekt door een thans (1996) met bitumen bekleed licht getoogd dakschild. Het dak is voorzien van een overstek dat aan de voorzijde van een geschulpte rand is voorzien. In de voorgevel bevindt zich een houten deur en in de linkerzijgevel een 5x2-ruits venster. Het interieur is wit geschilderd. Het kinderhuisje staat thans naast het andere speelhuisje (A), in het tuingedeelte tussen het voorplein en de "lage tuin", de zgn. "lindentuin".

Het KINDERHUISJE behorende tot de historische buitenplaats De Wiersse is van algemeen belang:

- vanwege de karakteristieke en functionele vormgeving;