Vorden E 802
Bij Wiersserallee 9, 7251 LH te Vorden

Omschrijving

In oorsprong midden-19de-eeuwse HUT, thans (1996) staande aan de westzijde van de "lage tuin". De hut heeft dienst gedaan als gereedschapschuurtje van de voormalige moes- en bloementuin die tot de aanleg van de rozentuin en lage tuin in 1912 op deze plaats lag. De op een zes-zijdige plattegrond opgetrokken hut heeft verticale houten staanders waarlangs aan de buitenzijde een rieten bekleding is bevestigd. De voorzijde is open en in drie wanden is een 9-ruits venster opgenomen. De vloer bestaat uit vlam-cement dat op vloerplaten lijkt. De hut wordt overkapt door een riet gedekte puntkap met ijzeren bekroning en een windvaan. De kap was oorspronkelijk de kap van de niet meer bestaande ijskelder.

De HUT behorende tot de buitenplaats De Wiersse is van algemeen belang:

- vanwege het karakteristieke materiaalgebruik;