Vorden E 802
Bij Wiersserallee 9, 7251 LH te Vorden

Omschrijving

Twee 18de-eeuwse tuinbeelden van Baumbergersteen, beide een kind -respectievelijk de Zomer (gemerkt 'FI') en de Herfst (gemerkt 'FIR')- voorstellende. Het ene kind draagt als symbool een korenschoof en de ander de hoorn des overvloeds. Beide beelden staan op 18de-eeuwse balustervormige SOKKELS die van profileringen en verdiepte velden zijn voorzien. De tuinbeelden werden in 1869 opgegraven en maakten zeer waarschijnlijk onderdeel uit van de voormalige formele tuinen bij De Wiersse. De sokkels met beelden zijn geplaatst op KORENMOLENSTENEN die bij de watermolen behoorden, die aan het begin van de 19de eeuw buiten bedrijf raakte. In 1994 zijn de beelden geïmpregneerd met behulp van de Ibachmethode.

De TUINBEELDEN OP SOKKELS EN MOLENSTENEN behorende tot de buitenplaats De Wiersse zijn van algemeen belang:

- vanwege het karakteristieke materiaalgebruik en vormgeving;

- als bijzondere elementen van de buitenplaats;