Vorden E 736
Bij Wiersserallee 9, 7251 LH te Vorden

Omschrijving

In en om de moestuin staan zes houten HEKKEN die tussen 1914 en 1924 zijn geplaatst: a) aan de noordzijde van het stenen pad geplaatst groen geschilderd HEK, bestaande uit vier staanders die bekroond worden door geprofileerde dekplaten en bollen, waartussen hekwerk en twee draaibare vleugels. De stijlen van het hek zijn in punten afgewerkt. Het hek heeft over de gehele lengte een getoogde bovenzijde. Het hek sluit de 'taxuslaan' af en is geplaatst in de schutting aan de noordzijde van de moestuin; b) aan de zuidzijde van het stenen pad staand HEK, opgebouwd uit twee staanders met geprofileerde dekplaten, waartussen zich twee draaibare, inzwenkende vleugels bevinden. Het hek is geplaatst in de schutting aan de zuidzijde van de moestuin; c) TWEE lage HEKKEN, staande tussen het stenen pad en de moestuin beide opgetrokken uit twee onbewerkte staanders met afgeronde toppen, waartussen een groen geschilderde vleugel is bevestigd; d) tussen de moestuin en aansluitende weide geplaatst geteerd HEK, bestaande uit twee staanders met afgeronde toppen waartussen zich twee draaibare vleugels van gelijke hoogte bevinden; e) in de noord-oosthoek tussen de moestuin en de weide geplaatst geteerd HEK, bestaande uit twee staanders met afgeronde toppen, waartussen twee draaibare, ingezwenkte vleugels zijn aangebracht. DE TWEE SCHUTTINGEN zijn opgebouwd uit houten delen en dateren uit 1914. Ze begrenzen de moestuin aan de noord- en (oorspronkelijke) zuidzijde.

De ZES HEKKEN EN TWEE SCHUTTINGEN BIJ DE MOESTUIN behorende tot de buitenplaats De Wiersse zijn van algemeen belang:

- als bijzondere elementen in en om de moestuin;

- vanwege het karakteristiek materiaalgebruik en functionele vormgeving;