Weerd 6, 6067 BJ te Linne

Omschrijving

HOOFDGEBOUW, XVIIIb en later; rechthoekig gebouw van baksteen met twee bouwlagen en een zolderverdieping onder schilddak met grijze lei (voorzijde) en grijze pannen (achterzijde); op zuidwesthoek, geïncorporeerd in de rechthoekige plattegrond een vierkante toren, XVIII, drie verdiepingen plus mezzanine onder gewelfde kap met insnoering, leigedekt; op de hoeken verspringende blokken van mergel t/m eerste verdieping. Op de noordwesthoek van het hoofdgebouw een tweede toren, eveneens vierkant en ook staand binnen de plattegrond, XVIII-XIX, één verdieping hoger dan de andere onder een klokvormig dak met grijze lei; op de hoeken arkeltorentjes. Op het dak van het hoofdgebouw een dakruitertje met windvaan, 1789. Aan de achterzijde van het gebouw een vijfhoekige erker met plat dak, XIX. Onregelmatige vensterindeling. Inwendig o.m.: stucplafonds met grote centrumrozetten, XIXc,d en stucranden met eierlijstwerk langs de gestucte moerbalken, XVIIId; in vestibule eiken steektrap met dito balustrade, XIXc.

HOOFDGEBOUW van algemeen belang

- vanwege de ouderdom