Weerd 6, 6067 BJ te Linne

Omschrijving

BOERDERIJ en SCHUUR; de boerderij, XVII-XVIII, op een L-plattegrond, vormt een architectonisch geheel met het huis en is het verlengde ervan in noordelijke richting; de dwarsvleugel strekt zich westwaarts uit; baksteen, gedeeltelijk met speklagen van mergel; zadeldak gedekt met grijze pannen. Inwendig o.m. plafond met moer- en kinderbinten en een hoekschouw met één kariatide, XVII. De schuur, XVIII-XIX, baksteen onder een rood pannendak, is door een hoge muur verbonden met de boerderij. Het oorspronkelijke interieur (stallen en koetshuis) is verdwenen; ook heeft het exterieur enige veranderingen ondergaan.

BOERDERIJ en SCHUUR van algemeen belang

- vanwege de ouderdom