Weerd 6, 6067 BJ te Linne

Omschrijving

TUINMUUR met PAVILJOEN, XIX, baksteen met uitkragende rollaag. De muur is het verlengde van de noordgevel van de boerderij in oostelijke richting en vormt aan de noordkant de afsluiting van de achtertuin; aan de noordzijde van de muur een laag aangebouwd- ook in baksteen- hondehok met lessenaarsdak met grijze pannen. In de muur, ongeveer in het midden, staat een klein paviljoen: vierkante plattegrond, baksteen; één laag met tentdak met grijze pannen; het voorgeveltje heeft een gekoppelde pui met hardstenen omlijsting: in het midden openslaande tuindeuren met bovenlicht; aan weerszijden een smal raam met lage vensterbanken; meerruitverdeling.

TUINMUUR met PAVILJOEN van algemeen belang

- vanwege de ouderdom