Grubbenvorst A 953
De Borggraaf 1, 5973 NT te Lottum

Omschrijving

Omschrijving onderdeel 2: BIJGEBOUWEN, uit de 18de en 19de eeuw; deze staan ten zuiden van het hoofdgebouw tussen de binnen- en de buitengracht. Het betreft twee L-vormige bakstenen gebouwen met topgevels, daartussen zadeldaken met rode pannen; de gebouwen zijn met elkaar verbonden door een uitspringend vierkant torenvormig bakstenen poortgebouw (17de-18de eeuw) met schilddak (rode pannen); boven de poort is nog een vertrek. De poort heeft nog de oorspronkelijke houten deuren en is deels ingeboet. De voorhof is met grind bedekt; van de poort loopt een klinkerpad naar de toegangsbrug.

De BIJGEBOUWEN zijn van algemeen belang:

- vanwege ouderdom;