Obbicht en Papenhoven D 287
Obbicht en Papenhoven D 224
Kasteelweg 19, 6125 RG te Obbicht
Kasteelweg 23, 6125 RG te Obbicht

Omschrijving

Omschrijving onderdeel 3: identieke BOUWHUIZEN, eveneens in 1780 door dezelfde architect ontworpen, symmetrisch links en rechts van het hoofdgebouw aan het voorplein; twee bouwlagen met mansardekap (leiendekking), aan de korte gevels afgewolfd. Muren van witgekalkte baksteen; deur- en raamomlijstingen van natuursteen. Evenals dat het geval is bij het hoofdgebouw hebben de bouwhuizen een volledig nieuw interieur op enkele bouwmuren na. De bouwhuizen zijn met het huis verbonden door lage muren, waarin een deur.

Waardering BOUWHUIZEN van algemeen belang - vanwege de ouderdom - als architectonisch ensemble met het huis

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Bouwhuis