Obbicht en Papenhoven D 287
Obbicht en Papenhoven D 288
Obbicht en Papenhoven D 224
Kasteelweg 21, 6125 RG te Obbicht

Omschrijving

Omschrijving onderdeel 5: MUREN; er loopt een bakstenen keermuur om het gehele huiseilend, XVII en later, de fundering is waarschijnlijk laat-middeleeuws. De muur heeft een lage borstwering en enkele steunberen aan de grachtzijde. Op de zuidhoek bevinden zich onder water de fundamenten van een ronde toren (XVII?). Verder zijn er twee bakstenen muren (ong. 2 m. hoog), XVIII, links en rechts van het hoofdgebouw achter de bouwhuizen; via een rechte hoek zijn ze de verlengingen van de drie achtergevels.

Waardering MUREN van algemeen belang - vanwege de ouderdom - vanwege de (cultuur)historische waarden als restant van een middeleeuws kasteel - als architectonisch onderdeel van het ensemble van huis met bouwhuizen

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuinmuur