Opmeer U 698
Bij Herenweg 46, 1718 AG te Hoogwoud

Inleiding

Uit 1868 daterende VOETBRUG behorende bij de rentenierswoning. De voetbrug bevindt zich direct voor de voordeur van de rentenierswoning. De voetbrug ligt over de wegsloot ten westen van het perceel.

Omschrijving

Vaste houten voetbrug bestaande uit een op balken getimmerd plankier dat voorzien is van balusterleuningen en aan de onderzijde ondersteund wordt door twee hoofdjukken. De leuning bestaat aan elke kant van de brug uit drie staanders met een bekroning met daartussen het uit gedraaide spijlen bestaande hekwerk waarop de reling is geplaatst. De brug is halverwge afsluitbaar door een bijpassend draaihek.

Waardering

De voetbrug is van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het beschreven rentenierswoning-complex alsook wegens typologische waarde.