Inleiding

Complex van RENTENIERSWONING met bijbehorende STOLPSCHUUR en VOETBRUG, vermoedelijk gebouwd in 1868 en gelegen aan de oostzijde van de Herenweg. Alle onderdelen van het complex zijn gelegen op één perceel, dat aan de westzijde van de Herenweg wordt gescheiden door een wegsloot. De stolpschuur, die waarschijnlijk rond 1910 is toegevoegd aan de rentenierswoning, heeft aan de rechter- (NW) en linkerzijde (ZO) een houten aanbouw.

Aan de noordoostzijde van de rentenierswoning is een verbinding met de stolpschuur gebouwd. De genoemde aanbouwen zijn niet van invloed op de monumentale waarde van het complex.

NB. De genoemde houten aanbouwen aan de stolpschuur vallen buiten de bescherming.

Omschrijving

COMPLEX bestaande uit een rentenierswoning, stolpschuur en voetbrug. De stolpschuur bevindt zich direct ten noordoosten van de rentenierswoning en de voetbrug bevindt ten zuidwesten van de rentenierswoning.

Waardering

Het complex is van algemeen belang uit architectuur- en cultuurhistorisch oogpunt als nagenoeg gaaf bewaard voorbeeld van 19de- en begin 20ste-eeuwse landelijke bouwkunst.