Bedum B 822
Bij Bedumerweg 34, 9959 PG te Onderdendam

Omschrijving

HEKWERK behorende bij de gereformeerde kerk en pastorie van Onderdendam bestaande uit een hoger gedeelte dat voor het plein van de kerk langs loopt en een lager gedeelte dat voor de pastorie langs loopt. Het lagere gedeelte voor de pastorie is circa 1965 aangelegd en komt niet voor bescherming van rijkswege in aanmerking. Het hogere gedeelte heeft van gesinterde rode baksteen gemetselde pijlers die op een lage bakstenen gemetselde muur zijn geplaatst; tussen pijlers een smeedijzeren hekwerk met geometrisch patroon. Het hekwerk heeft twee beweegbare gedeelten: één aan de noordzijde en een grotere aan de zuidzijde.

Hekwerk behorende bij de gereformeerde kerk van algemeen belang

- vanwege de hoge mate van gaafheid