511054 - Boerderijcomplex
Niedorp C 1977
Bij Dorpsstraat 78, 1733 AP te Nieuwe Niedorp

Inleiding

De SCHUUR van het boerderijcomplex ligt op het noordelijk deel van het erf, ten noorden van de koestal en dateert vermoedelijk uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Omschrijving

De schuur van het boerderijcomplex op rechthoekige plattegrond met aangekapt gedeelte aan de oostzijde, is opgetrokken uit baksteen in halfsteensverband en bestaat uit één bouwlaag onder zadeldak bedekt met rode Hollandse pannen. De schuur heeft een topgevel met beschot, halfronde stalramen en grote muurankers.

Waardering

De schuur van het boerderijcomplex is van cultuurhistorisch belang en de schuur heeft ensemblewaarde als functioneel historisch onderdeel van het boerderijcomplex.

Ja Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Opslag Schuur (G)